Ryż z czerwoną fasolą i papryką

4.45 (164 ocen)

Tak przygotowany ryż jest pyszny zarówno na gorąco, jak i na zimno. Może być samodzielnym daniem lub dodatkiem mięsa albo ryb.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1-2 ząbki czosnku
    Oliwa
    Sól
    Tymianek
Wystaw ocenę:

4.45 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryż z czerwoną fasolą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż w posolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie, po chwili dodać posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy warzywa będą miękkie dodać odsączoną z zalewy fasolę oraz ryż. Wymieszać, doprawić tymiankiem.
    Chwile razem poddusić. Podać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Ryż Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować