Sernik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Garść odłożyć na kruszonkę, a resztę wyłożyć na dużą blachę (25x40cm) i podpiec w temperaturze ok 200 stopni na jasnozłoty kolor.
2.Ser dwukrotnie zemleć (można użyć gotowego), dokładnie zmiksować z resztą składników,po czym wyłożyć na podpieczone ciasto. Wiśnie wydrylować, osączyć i wyłożyć na masę serową.
3.Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i kisiel wiśniowy, wyłożyć na warstwę wiśni.
4.Do ciasta odłożonego na kruszonkę dodać cukier, wiórki kokosowe i tyle mąki, aby ciasto lekko się rozsypywało. Tak przygotowaną kruszonkę rozsypać równomiernie na pianie z białek.
5.Ciasto wstawić do piekarnika i piec ok 45 min w temperaturze ok 200 stopni.
Komentarze