sernik z malinami

4.5 (149 ocen)

  • 3 godz.

lekki letni serniczek

  • 3 godz.

Składniki:

  • maliny 500 gram

    galaretka czerwona (najlepiej malinowa) 2 sztuki

    serek homogenizowany 250 ml

    śmietana 30 % 250 ml

    żelatyna 2 łyżki

    woda 3/4 szklanki

    cukier puder 3 łyżki

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 galaretkę najlepiej malinową rozrabiamy według opisu na opakowaniu

    maliny dzielimy na 2 części, pierwszą układamy na dnie foremki i zalewamy galaretką, odstawiamy do lodówki do stężenia (najmniej na pół godziny)

    podczas gdy galaretka jest w lodówce przygotowujemy masę serową:
    śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżeczce serka homogenizowanego,

    żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, kiedy ostygnie dodajemy do masy serowej

    masę serową wylewamy na galaretkę z malinami i odstawiamy do lodówki na godzinę aby stężała

    na koniec rozrabiamy 2 galaretkę, maliny układamy na białej zastygłej masie serowej i zalewamy galaretkę , odstawiamy na co najmniej godzinę, najlepiej na całą noc

Porady

forma do ciasta 25x15 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować