Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto wstawić na 30 min do lodówki.
Po tym czasie ułożyć do natłuszczonej formy i piec 20 min w temp. 190
stopni.
2.2. Margarynę utrzeć. Dodać do niej twaróg i wymieszać. Żółtka
utrzeć ze szklanką cukru pudru oraz cukrem waniliowym. Do masy twarogowej
dodać utarte żółtka , aromat oraz mąkę i proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać.
3.3. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania szklankę
cukru pudru. Dodać do masy twarogowej i delikatnie wymieszać.Masę sernikową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na masę.
4.4. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Sernik piec ok. 60 min w 180 stopniach
Komentarze