Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny i zawsze się udaje.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1,5 szklanki mąki
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - niepełna szklanka cukru pudru
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - 1 jajko
    - pół kostki miękkiej margaryny
    - szczypta soli
    Masa Twarogowa:
    - 1,2kg mielonego twarogu
    - kostka miękkiej margaryny
    - 6 jajek
    - 2 szklanki cukru pudru
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - puszka brzoskwiń
    - kilka kropli aromatu cytrynowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto wstawić na 30 min do lodówki.
    Po tym czasie ułożyć do natłuszczonej formy i piec 20 min w temp. 190
    stopni.
  • 2. 2. Margarynę utrzeć. Dodać do niej twaróg i wymieszać. Żółtka
    utrzeć ze szklanką cukru pudru oraz cukrem waniliowym. Do masy twarogowej
    dodać utarte żółtka , aromat oraz mąkę i proszek do pieczenia.
    Dokładnie wymieszać.
  • 3. 3. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania szklankę
    cukru pudru. Dodać do masy twarogowej i delikatnie wymieszać.Masę sernikową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na masę.
  • Sernik z brzoskwiniami 4. 4. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Sernik piec ok. 60 min w 180 stopniach

Porady

Ciasto można posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować