Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. 3/4 tej masy wyłożyć dno prostokątnej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pozostałe ciasto zamrozić.
2.Masa serowa:
Twaróg zmielić 2 razy. Białka ubić. Do sera dodać budynie śmietankowe, żółtka, cukier, cukier waniliowy i masło. Wszystko dobrze utrzeć dodać brzoskwinie i ubitą pianę z białek. Wymieszać dobrze łyżką.
3.Beza:
Ubić pianę z 5 białek dodać 1 szk. cukru i 1 kisiel.
4.Na ciasto wyłożyć masę serową, na ser bezę, a na bezę zetrzeć na dużych oczkach zamrożone ciasto. Piec ok. 45 min. w temp. 200 C.
Porady
Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Można go ozdobić polewą czekoladową.
Komentarze