Sernik truskawkowo-mandarynkowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 8 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny sernik z wtopionymi owocami truskawki i mandarynki.

  • 8 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • serek waniliowy homogenizowany 0,6 kg.
    galaretka cytrynowa 2 opak.
    galaretka wiśniowa 2 opak.
    galaretka kiwi 2 opak.
    mandarynka 2 szt.
    truskawki 25 dag
    herbatniki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik truskawkowo-mandarynkowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody, dokładnie mieszamy, żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej herbatnikami. Wymyte, przekrojone na połówki truskawki zanurzamy w warstwie serowej. Wstawiamy do lodówki żeby stężała masa serowa. W między czasie rozrabiamy 2 wiśniowe galaretki w pół litra wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej. Układamy warstwę z plasterka i kawałków mandarynki, bez skórki, i zalewamy kolejną tężejącą galaretką z kiwi. Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wykładamy sernik z formy na duży talerz i kroimy w kawałki.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mandarynki Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować