Sernik na zimno z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę zalać wrzątkiem - rozpuścić.
2.Połowę jagód zblendować z jednym cukrem waniliowym.
3.Serki zmiksować z jogurtem cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszystą masę, ok. 5 min na najszybszych obrotach miksera. Dodać rozpuszczoną żelatynę i dalej miksować.
4.Połowę masy serowej połączyć z musem jagodowy, a do drugiej połowy dodać jagody w całości - pozostawić kilka jagód do ozdoby.
5.Tortownicę o średnicy 25cm wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć biszkopty i wylać kolejno najpierw białą masę serową potem delikatnie drugą jagodową. Na wierzchu dla ozdoby powrzucać kilka jagód. Pozostawić na noc do stężenia.
Porady
Dobrze w tym przepisie sprawdzają sie owoce jagodowe czyli borówki, maliny, porzeczka, truskawki.
Komentarze