Sernik na zimno z jagodami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszny, orzeźwiający sernik na zimno, z dużą ilością jagód. Latem nie może go zabraknąć na stole.

Składniki:

  • spód: małe okrągłe biszkopty (ok.80g)
    masa: 3 szklanki jagód
    op.żelatyny fix-deserowej dr.Oetkera (60g)
    600g śmietankowego twarożku naturalnego
    330ml śmietanki 30%
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    dodatkowo:
    330ml śmietanki 30%
    3 łyżeczki cukru waniliowego
    1 szklanka jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód blaszki o wym.25/30 cm wyłożyć biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem i śmietaną, dodać ubitą na sztywno kremówkę. Masę podzielić na dwie równe części.
  • 2. Umyte i oczyszczone jagody zmiksować, podzielić na proporcje 1/3 i 2/3. Do jednej części sera dodać 1/3 jagód, a do drugiej pozostałe jagody (2/3). Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu i połączyć z obiema masami.
  • 3. Do blaszki z biszkoptami wylać masę ciemniejszą, z większą częścią jagód. Wstawić na chwilę do lodówki, by masa zgęstniała. Następnie wylać pozostałą, jaśniejszą masę i ponownie wstawić do lodówki.
  • 4. Wierzch: śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Udekorować nią wierzch sernika i posypać jagodami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować