Sernik kawowo - migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawę zaparzamy w 1/3 szklanki gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. W naparze maczamy biszkopty i układamy na blaszce jeden przy drugim.
2.Do naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy 1 opakowanie sernika, miksujemy, dodajemy jogurt kawowy. Można dodać 1/4 szkl naparu kawy (zimnego) dla wzmocnienia smaku. Dokładnie miksujemy, przekładamy masę na biszkopty i odstawiamy do lodówki lub zamrażarki.
3.Identycznie przygotowujemy masę z jogurtem migdałowym. Gotową delikatnie wykładamy na masę kawową, Znów odstawiamy do stężenia.
4.W rondelku przygotowujemy polewę z czekolady, Kasi i śmietanki. Gdy przestygnie dekorujemy wierzch sernika, można posypać płatkami migdałowymi.
Porady
Sernik tej wysokości uzyskamy przygotowując go w blaszce 23x28 cm lub małej tortownicy.
Komentarze