Rosół śląski

4.49 (184 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego rosołu według przepisu mojego kolegi ze Śląska.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • porcja rosołowa
    3 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    kawałek pora
    4-5 ogórków kiszonych
    300 g pieczarek
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    makaron
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół śląski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy wraz z porem, marchewką i pietruszką zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok 2 godz. W połowie gotowania solimy.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy z wody na patelni, lekko podsmażamy. Ogórki kroimy w plasterki. Dodajemy do zupy. Doprawiamy.
  • 3. Rosół podajemy z obranym z kości mięsem i ugotowanym oddzielnie makaronem. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować