Sernik Cappuccino

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Zachwyca smakiem,delikatny sernik cappuccino na migdałowym biszkopcie,prawdziwa uczta dla podniebienia,polecam na różne okazje.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto na tortownicę o śr 27 cm:
    5 jaj
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    40 g zmielonych migdałów
    100 g cukru
    16 dag mąki tortowej
    szczypta soli

    Masa serowa:
    250 g mielonego twarogu
    250 g sera ricotty
    300 ml śmietany kremowej
    3 łyżki żelatyny
    6 łyżek kawy cappuccino
    100 g cukru
    1 cukier waniliowy
    4 żółtka

    Dodatkowo:
    Ciemne kakao
    ziarenka czekoladowe w kształcie kawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Biszkopty

Sernik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Robimy ciasto 1. Ciasto: Białka ubić na sztywno z solą ,dodać pod koniec cukier i ubijać aż masa będzie lśniąca,dodać żółtka i delikatnie zmiksować,wsypać mąkę z proszkiem i migdałami ,wymieszać do połączenia .Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem tortownicy,piec około 25 minut w temp 160*c. Wyjąć upieczone ciasto wystudzić przekroić wzdłuż na połowę.
  • Ucieramy masę 2. Masa: Żelatynę namoczyć w jak najmniejszej ilości wody.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać ser twarogowy oraz ricottę zmiksować wlać śmietankę ubitą na pianę wsypać kawę cappuccino oraz wlać cienkim strumieniem żelatynę wymieszać do połączenia .
  • Przełozenie 3. Przełożenie: Jeden płat biszkopta ułożyć w tortownicy wyłożyć 3/4 masy sernikowej przykryć drugim płatem i rozsmarować na wierzchu resztę masy.Posypać po wierzchu ciemnym kakao.Udekorować czekoladowymi ziarenkami.Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować