Serduszkowe ciasteczka maślane

0 (0 ocen)

Ciasteczka idealne, żeby sprawić komuś przyjemność w Walentynki, są idealne również jako poczęstunek bez okazji.

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła,
    120 g cukru,
    400 g mąki,
    1 jajko,
    1 łyżka cukru waniliowego,
    marmolada o smaku róży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Serduszkowe ciasteczka maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrami. Dodać przesianą mąkę i jajko. Zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godziny. Zagnieść i rozwałkować ciasto na 2-3 mm. Wykrawać foremką serca. W połowie ciastek wyciąć mniejsze serduszka.
    Ciastka ułożyć na posmarowanej masłem blaszce. Piec w 180 stopniach 12-15 min. Ostudzone przekładać marmoladą: ciastko pełne -marmolada-ciastko z dziurką. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Porady

Ciastka najlepiej smakują na drugi dzień. Można użyć dowolnej marmolady pod warunkiem, żeby nie była za rzadka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować