Serduszkowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy ze sobą W OSOBNYCH MISKACH: składniki suche ORAZ składniki mokre na ciasto.
Po wymieszaniu ich osobno dodajemy składniki mokre do składników suchych i dokładnie miksujemy.
2.Nakładamy ciasto do foremek, tak aby zapełnić ich połowę. Pieczemy przez 25-30 minut w temperaturze 180 st.
Po wyjęciu odstawiamy aby ostygły.
3.W czasie gdy nasze babeczki się pieką przygotowujemy piankę.
Rozpuszczamy galaretkę w połowie wody podanej na opakowaniu. Dodajemy łyżeczkę żelatyny i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia.
Śmietankę ubijamy w misce z cukrem pudrem tak aby po odwróceniu z miski nie wypadła z niej.
Gdy galaretka ostygnie dodajemy ją do ubitej śmietanki i miksujemy dokładnie. Odstawiamy aby lekko zgęstniała.
4.Na wystygnięte babeczki nakładamy naszą piankę i odstawiamy w chłodne miejsce.
Gdy galaretka będzie twarda nasze serduszkowe babeczki są gotowe do podawania.
Komentarze