Schabowe z podudzi kurczaka

3 (1 ocen)

Idealnie soczyste.

Składniki:

  • 6 podudzi z kurczaka
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    2 jajka
    bułka tarta
    ziarno sezamu
    mąka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe z podudzi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podudzi usunąć skórkę i kości. Rozłożyć na płasko i oprószyć pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Natrzeć mięsko. Zostawić na ok. 2 godziny. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej zmieszanej z ziarnami sezamu. Smażyć na małym ogniu po parę minut z każdej strony, aby mięsko dobrze się wysmażyło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować