Galareta z podudzi kurczaka

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Bardzo smaczna galareta z podudzi kurczaka.

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • podudzia z kurczaka 1,5 kg - 8 szt.
    włoszczyzna suszona 2 łyżki
    pasta rosołowa 1 łyżka
    liść laurowy 5 szt.
    ziele angielskie 10 szt.
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    żelatyna 70 g
    woda 3 litry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki Przekąski

Galareta z podudzi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galareta z podudzi kurczaka. 1. Podudzia z kurczaka czyścimy, płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy go garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Po zebraniu szumowin dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy 30 minut. Po tym czasie zakańczamy gotowanie, wyjmujemy mięsa, studzimy i oddzielamy od kości. Mięso kroimy w większą kostkę, według naszych potrzeb. Rosół przecedzamy przez sitko. Przygotowujemy pojemniki do galarety. Na dno układamy kawałki mięsa. Przecedzony rosół zagotowujemy, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści żelatyna. Ostudzonym rosołem zalewamy przygotowane pojemniki z ułożonymi kawałkami mięsa, studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować