Schabowe z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka kroimy na połowę, zdejmujemy skórę i wyjmujemy kość.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
3.Pieczarki również kroimy i dodajemy do cebuli.
4.Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5.Mięso pod folią rozbijamy, solimy i posypujemy papryką.
Następnie zanurzamy w widelcem roztrzepanym jajku i obtaczamy w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
6.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7.Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8.W pieczarki wbijamy jajka.
9.Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dokładamy do grzybów, mieszamy.
Komentarze