Schab po sudecku

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Oboje z mężem lubimy tradycyjną polską kuchnię. Dlatego bardzo często przyrządzam na obiad mięso.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 1 kg pieczarek
    ● 30 dag szynki
    ● 30 dag żółtego sera lub mozzarelli
    ● 250 ml keczupu
    ● olej
    ● mąka
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po sudecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plasterki i podsmażamy
    na rozgrzanym
    oleju. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach (mozzarellę kroimy
    w plastry).
    Szynkę kroimy w paski.
  • 2. Schab myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy
    w mące. Smażymy na
    rozgrzanym oleju po kilka minut
    z obu stron.
  • 3. W natłuszczonym naczyniu
    żaroodpornym układamy warstwami:
    mięso, pieczarki i szynkę.
    Polewamy keczupem, na
    wierzch wykładamy ser. Zapiekamy
    ok. 15 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować