Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną

4.49 (194 ocen)

  • 10 min

Pyszna sałatka z warzyw, sera i słodkiej suszonej żurawiny. Bardzo ciekawe połączenie smaków.

  • 10 min

Składniki:

  • 80 g świeżego szpinaku (baby)
    10 pomidorów koktajlowych
    1/4 kostki sera feta
    1/2 awokado
    1 łodyga selera naciowego
    2 łyżki suszonej żurawiny
    sól morska (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz
    1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek
    1/2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski Ser

Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Dodać pokrojone na połówki pomidory koktajlowe, pokrojoną w kostkę fetę i plasterki selera naciowego. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Sałatkę posypać żurawiną. Z oleju (oliwy) soli, pieprzu i soku z cytryny zrobić dressing. Dressingiem polać sałatkę. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować