Sałatka ze szpinakiem, fetą i ziarnami

4.5 (149 ocen)

Zdrowa i lekka sałatka na letnią kolację lub obiad.

Składniki:

  • 1/2 op. młodego szpinaku
    1 kostka fety
    kilkanaście pomidorków koktajlowych
    ogórek szklarniowy
    4 łyżki prażonych ziaren do sałatki (słonecznik, pestki dyni, pini)
    1/4 szkl oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki sosu ziołowego
    1 łyżeczka kolorowych ziół do sałatek
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka ze szpinakiem, fetą i ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Ogórka i pomidorki myjemy. Ogórka kroimy na cienkie półplasterki, pomidorki na pół a fetę w kostkę. Oliwę mieszamy z sosem ziołowym.
    Na talerzach rozkładamy szpinak, ogórki, pomidorki i fetę. polewamy łyżką oliwy i posypujemy ziarnami i kolorowymi ziołami do sałatek.
    Sałatkę podajemy z grzankami lub pieczonym mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować