Sałatka ryżowa z pieczarkami

4.46 (147 ocen)

  • 30 min

Zachęcam do skorzystania z mojego autorskiego przepisu na pyszną, łatwą w przygotowaniu i pożywną sałatkę.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu parboiled
    3 jajka na twardo
    450 g pieczarek
    puszka kukurydzy
    por
    trzy duże ogórki konserwowe
    majonez
    2 ząbki czosnku
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.46 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Pieczarki oczyścić i również ugotować w osolonej wodzie około 7 minut, tak aby nie były surowe. Wystudzone pieczarki pokroić w kostkę.
  • 3. W kostkę kroimy też jajka na twardo i ogórki a pora w pół talarki.
  • 4. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy razem z ryżem, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majonez w dowolnej ilości i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Sałatkę najlepiej zrobić dzień przed podaniem, wtedy wszystkie smaki doskonale się połączą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować