SAŁATKA RYŻOWA Z PIECZARKAMI

4.5 (195 ocen)

szybka i pożywna sałatka

Składniki:

  • 1 słoik pieczarek marynowanych (ok.250 g)
    1 woreczek ugotowanego ryżu długoziarnistego,
    20 dag szynki z plastrach,
    ½ puszki kukurydzy,
    4 jajka,
    2 ogórki kiszone,
    majonez,
    sól,
    pieprz,
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane

Sałatka ryżowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w małe paseczki,ogórki w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na małe kawałki (kilka odkładamy do dekoracji). W misce mieszamy ryż, szynkę, ogórki, pieczarki, jajka, dodajemy majonez oraz sól i pieprz, wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować