Sałatka pieczarkowa

4.49 (182 ocen)

  • 30 min

Ciekawa, szybka, najlepsza po 2 godzinach wiec nie trzeba jej robić w ostatniej chwili przed podaniem.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag pieczarek
    1/2 czerwonej cebuli
    1 mała puszka kukurydzy
    2 jajka
    2 ogórki kiszone
    3 łyżki posiekanego koperku

Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qustv1 1. Pieczarki wrzucam na osolony wrzątek i obgotowuję około 10 minut. Następnie osączam je na durszlaku i kroję w kostkę. Czerwoną cebulę kroimy w mała kostkę i sparzamy około 5 minut – koniecznie, gdyż bez sparzenia sałatka będzie gorzka. Ogórki kiszone obieramy, kroimy w kostkę i odciskamy na sitku. Następnie kroimy w kostkę jajka ugotowane na twardo. Wszystkie składniki mieszamy dodając koperek.

    Majonez łączymy z musztardą, dokładamy do sałatki, doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Sałatka pasuje świetnie także do dań obiadowych z mięsem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować