Ryż z kiełbasą i warzywną salsą

5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Idealny na obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki surowego ryżu
    550 g kiełbasy
    spora cukinia
    3 pomidory
    ogórek zielony długi
    3 cebule
    1/3 czerwonej papryki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 szklanki wody
    sól, pieprz, cukier
    trochę startego sera do posypania
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Ryż z kiełbasą i warzywną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i przelewamy wodą. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy bez tłuszczu aż się zrumieni, mieszamy ją z ryżem.
  • 2. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, zalewamy 1/2 szklanki wody i dodajemy koncentrat. Dusimy (bez tłuszczu) do miękkości. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
  • 3. Na talerz wykładamy porcję ryżu z kiełbasą. Polewamy to warzywami i obsypujemy startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować