Ryba po japońsku

4.5 (154 ocen)

Była prawdziwym hitem na weselu kuzynki

Składniki:

  • Sos:
    1 szkl wody
    0,5 szkl oleju
    3 łyżki octu
    2 łyżki cukru
    0,5l ketchupu
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego

    A ponadto:
    1 kg ryby
    ogórek konserwowy
    papryka konserwowa
    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować sos z podanych składników.
  • 2. Warzywa pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju lub maśle. Zaś rybę usmażyć, uprzednio opruszyć ją w mące.
  • 3. Ulożyć kawałki ryby na półmisku i posypać je warzywami, a następnie polać sosem.

Porady

Warzyw należy pokroić wg uznania, odpowiednio do 1 kg ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować