Rumiane ziemniaczki

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prosta do zrobienia baza pysznych obiadów. Robimy ją, gdy zmęczeni wracamy do domu, a mamy ochotę na coś oryginalnego.

Składniki:

  • ● 8 ziemniaków
    ● 2 cebule
    ● olej
    ● przyprawy: papryka, oregano, bazylia, majeranek, pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rumiane ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę smarujemy olejem,
    ziemniaki kroimy w talarki
    i dzielimy na dwie części.
  • 2. Jedną część wykładamy
    na blachę, posypujemy pokrojonymi
    w cienkie plastry
    cebulami i przyprawami.
  • 3. Następnie wykładamy drugą
    warstwę ziemniaków
    i znów wszystko doprawiamy.
    Pieczemy na rumiano w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    220 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować