Rosyjska solanka inaczej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować i wymyślać nowe dania, a zawdzięczam to moim wnuczkom, które ubóstwiają jeść i pasjonują się wszelkimi nowinkami kulinarnymi.

Składniki:

  • duża posiekana cebula
    3 łyżki masła
    70 dag kiszonej kapusty
    1 kg różnych mięs (pieczeni, wędlin)
    2 ogórki kiszone
    5 małych ogórków konserwowych
    5 dużych grzybków marynowanych
    10 dag kiełbasy
    1/4 litra sosu z duszenia mięs
    tłuszcz do posmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rosyjska solanka inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosyjska solanka inaczej 1. Cebulę rumienimy na roztopionym maśle, dodajemy posiekaną kapustę, podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy ok. godziny pod przykryciem, często
    mieszając.
  • Rosyjska solanka inaczej 2. Ogórki, grzybki, kiełbasę i mięso kroimy w kostkę.
  • Rosyjska solanka inaczej 3. Połowę odciśniętej kapusty wkładamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanny lub naczynia żaroodpornego, układamy kawałki mięsa, przykrywamy pozostałą kapustą. Na wierzchu układamy ogórki wymieszane
    z grzybkami i kiełbasą.
  • Rosyjska solanka inaczej 4. Całość polewamy sosem i pieczemy pod przykryciem ok. 30 minut w 200 °C. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować