Rolowana polędwica wieprzowa.

4.5 (159 ocen)

. Dobrze smakuje z sosem guacamole.

Składniki:

  • 0,5 kg polędwica wieprzowa
    3 plastry ser żółty gouda
    3 plastry szynka wieprzowa
    5 dag masło
    liście szpinaku
    sól
    pieprz
    sambal oelek
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolowana polędwica wieprzowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolowana polędwica 1. Polędwicę oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż, rozklepać przez folię na prostokątny płat. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować masłem. Dodać odrobinę sambal oelek.
    Na połowie polędwicy rozłożyć ser, szynkę i świeże liście szpinaku. Całość zrolować, zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki ( schłodzić), a następnie pokroić w plastry.
    Pokrojoną w plastry polędwicę nabić po 2 kawałki na patyki i smażyć z obu stron na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować