Polędwica wieprzowa w sosie barbecue

4.46 (155 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polędwica wieprzowa ma wiele zastosowań, przygotowuje się ją na różne sposoby: duszone, smażone, a ja zachęcam w sosie barbecue o gęstej konsystencji.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • Cebula
    • Puszka pomidorów
    • Łyżka oliwy z oliwek
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 4 łyżki ketchupu pikantnego
    • Łyżki miodu
    • 1 łyżka musztardy sarepskiej
    • Chili
    • ½ łyżeczki cukru
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (155 ocen)

Polędwica wieprzowa w sosie barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • oliwa 1. Do miski wlewamy oliwę.
  • sos 2. Dodajmy sos sojowy.
  • miód 3. Następnie miód
  • ketchup 4. Ketchup.
  • musztarda 5. Musztardę.
  • przyprawy 6. Doprawiamy chili, pieprzem oraz cukrem.
  • sos 7. Dokładnie mieszamy.
  • mięso 8. Z polędwiczek usuwamy błony, kroimy w cztero centymetrowe plastry, doprawiamy solą.
  • marynata 9. Przekładamy do marynaty i odstawiamy na godzinę.
  • prużymy 10. Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i prużymy na patelni.
  • cebula 11. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  • sos 12. Gdy mięso jest już dobre, przekładamy do naczynia a do sosu który został nam od prużenia dodajemy resztę marynaty.
  • pomidory 13. Wlewamy pomidory.
  • danie 14. Chwilę gotujemy i polewamy sosem polędwiczki.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować