Rogaliki ze śliwkami

4.5 (152 ocen)

Pyszne, szybkie i aromatyczne - moje dziecię je uwielbia

Składniki:

  • - 2 płaty ciasta francuskiego
    - parę śliwek
    - krem czekoladowy
    - jajko do smarowania rogalików
    - cynamon
    - brązowy cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Desery Przekąski

Rogaliki ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty ciasta układamy jeden na drugim, dociskamy i lekko rozwałkowujemy - najlepiej w kształt koła. Dzielimy go na cząstki - jak pizzę. Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym. Na szerszym końcu układamy kawałek śliwki ( u mnie to były ćwiartki) Zwijamy i układamy kształt rogalika. Wszystkie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Całość posypujemy cynamonem i brązowym cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C( przy termoobiegu) i pieczemy do zbrązowienia. ( u mnie około 20 min.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cynamon Czekolada Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować