Rogaliki z zamrażalki

4.99 (178 ocen)

Rogaliki są pyszne , kruchutkie , mięciutkie naprawdę bardzo polecam...

Składniki:

  • Pół kilo mąki
    2 cukry waniliowe
    2 jajka
    łyżka cukru
    5 dkg drożdży
    łyżeczka proszku do pieczenia
    25dkg. margaryny
    6 łyżek ciepłego mleka
    marmolada , czekolada do smarowania typu Nutella
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Rogaliki z zamrażalki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki z zamrażalki 1. W letnim mleku rozrobić drożdże , dodać łyżkę cukru. Do mąki wsypać cukry waniliowe , roztrzepane jajka, rozpuszczoną letnią margarynę ,proszek do pieczenia to wszystko wymieszać dodając rozczyn, krótko wyrobić , ciasto włożyć do worka i na około 2 godziny do zamrażalki . Z ciasta formować rogaliki ,(ciasto może być zbyt twarde wtedy chwile poczekać aż zmięknie ) nadziewać czekoladą lub marmoladą , gotowe rogaliki odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia , gdy wyrosną smarować roztrzepanym jajkiem i obficie sypać cukrem kryształem .Piec w temp. 165*C na złoty kolor , nie spiekać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować