Rogaliki serowe (bez jajek )

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Rogaliki serowe,planowalam zrobic juz dawno,wlasnie takie proste,kruche z marmoladka-wlasnie padlo na dzis-wyszly przepyszne-polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • .350 gr maki pszennej
    .150 gr sera typu "philadelphia"
    .125 gr cukru pudru
    .3/4 kostki margaryny
    .cukier waniliowy
    .2 lyzeczki proszku do pieczenia

    Ponadto
    .dzem wisniowy
    .1 zoltko do posmarowania ( nie koniecznie )
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki serowe (bez jajek ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na deske przesiewamy make z proszkiem do pieczenia i cukier puder,robimy dolek,dodajemy ser,zimna margaryne,cukier waniliowy -wszystkio zagniatamy dosc szybko,robimy kule ciasta,wkladamy ja do woreczka,potem do lodowki na 1 godz.
  • 2. Ciasta dzielimy na pol,walkujemy placki,dzielimy na 8 czesci ( male ,jesli chcemy miec wieksze rogaliki,ciasto dzielimy jedynie na 4-czesci.)
  • 3. Na kazda czesc wzdluz szerszej strony nakladamy porcje dzemu,zaciskamy ja,potem juz zawijamy rulonik,ukladamy po kolei na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.
  • 4. Jesli chcemy,mozemy posmarowac kazdy rogalik roztrzepanym zoltkiem,lub roztopionym maselkiem i posypac cukrem ,lub orzechami.
  • 5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 25 min.
    Wystudzone,mozemy posypac cukrem pudrem.
  • 6. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować