Krem czekoladowy "ganache"

4.49 (164 ocen)

  • 30 min

Krem czekoladowy-najlepszy!

  • 30 min

Składniki:

  • .250 gr czekolady gorzkiej
    .250 ml smietany kremowki
    .30 gr masla
    .aromat rumowy

    Ponadto potrzeba:
    .2 miseczki o rozniej wielkosci
    .rondelek
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem czekoladowy "ganache" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rozdrobnic czekolade
  • 2. do rondelka przelac smietane,dodac maslo i rozdrobniona czekolade
  • 3. wlaczyc palnik ,podgrzewac na wolnym ogniu ciagle mieszajac-nie gotowac!!!
  • 4. kiedy wszystkie skladniki sie rozpuszcza i polacza,przelac czekolade do mniejszej miseczki
  • 5. do wiekszej miseczki wlac zimna wode,najlepiej z dodatkiem lodu
  • 6. wstawic miseczke z czekolada do miseczki z woda
  • 7. ubijac mikserem na wolnych obrotach ,az masa zgestnieje i zrobi sie krem-ok.20-30 min.
  • 8. na koniec dodajemy aromat
  • 9. po zakonczeniu ubijania wstawiamy krem do lodowki do lekkiego schlodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować