Blok czekoladowo-ryzowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Bok,to slodka przyjemnosc w 10 min-polecam!

  • 3 godz.

Składniki:

  • .100 gr ryzu prazonego
    .250 gr czekolady gorzkiej
    .50 gr masla
    .2 lyzki miodu
    .1 lyzeczka rumu lub aromat rumowy

Blok czekoladowo-ryzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszke 20/30 cm wykladamy papierem do pieczenia.
  • 2. Do miseczki przekladamy maslo,miod,pokruszona czekolade ,ustawiamy ja na garnku z gotujaca woda.
  • 3. Mieszamy calosc co calkowitego rozpuszczenia skladnikow,dodajemy rum.
  • 4. Zdejmujemy miseczke,dodajemy ryz,mieszamy ,laczymy z rozpuszczona czekolada.
  • 5. Mase wykladamy na blaszke i rownamy powierzchnie.
    Blaszke wstawiamy na kilka godzin do lodowki.
  • 6. Po wyjeciu z lodowki odwracamy zastygla mase na deske ,sciagamy papier i kroimy na kawalki.
  • Blok czekoladowo-ryzowy 7. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy