Risotto z pieczarkami i parówką

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Zdrowy kolorowy obiadek dla całej rodziny

  • 15 min

Składniki:

  • * ryz brązowy 1 woreczek
    * pieczarki 6 szt
    * cebula 1 szt
    * papryka marynowana 3 kawałki
    * ziarenka smaku do smaku
    * pieprz
    * parówka cienka 2 szt
    * natka pietruszki
    * masło ok 1 łyżeczka
    * bulion Winiary ok 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z pieczarkami i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni na masełku podsmażamy posiekana cebulę i pokrojone pieczarki .Podsmażamy .Dodajemy ryż surowy mieszamy smażymy
  • 2. Zalewamy bulionem dusimy aż ryż bedzie miękki . Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojone parówki
  • 3. Doprawiamy pieprzem solą . Dodajemy posiekana natkę pietruszki .Mieszamy podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować