tortilla z parówką i pieczarkami

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Szybko, prosto smacznie

  • 15 min

Składniki:

  • 2 placki tortilla
    2 parówki
    5-6 pieczarek
    cebula
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    lubczyk, może być suszony
    4 plasterki żółtego sera

    liść sałaty lodowej
    sos czosnkowy lub keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortilla z parówką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy do momentu, aż odparują. Doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.
  • przygotowanie 2. Na każdą tortillę kładziemy po 2 plasterki sera, parówkę przekrojoną na pół i uduszone pieczarki. Zawijamy jak krokieta. Podsmażamy na patelni ze wszystkich stron, aż placek ładnie się zarumieni. Aby się nie poparzyć zawijamy tortillę w liść sałaty lodowej. Polewamy sosem czosnkowym lub keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować