Renifery

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

proste w wykonaniu, cieszące nie tylko smakiem ale wyglądem

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - masło: 125 gramów
    - masło orzechowe: 200 mililitrów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 0.75 szklanki
    - soda oczyszczona: 1 łyżka
    - groszki M&Ms: 1 opakowanie
    - precelki paluszki: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Renifery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Renifery 1. Cukier rozpuścić w maśle
  • Renifery 2. Do mąki wbić jajko, dodać sodę, sól, ekstrakt, masło orzechowe, a także rozpuszczone masło z cukrem
  • Renifery 3. Wymieszać ciasto.
  • Renifery 4. Formować w dłoniach małe kuleczki, które należy wyłożyć na papier do pieczenia. Na środku każdej kuleczki należy zrobić jedno duże wgłębienie(na nos), dwa mniejsze (na oczy) oraz dwa na górze (na uszy). Piekarnik rozgrzać do 125°C. Ciasteczka piec ok. 25 minut, wystudzić.
  • Renifery 5. Przygotować M&Msy - to będą nosy reniferów.
  • Renifery 6. Przydadzą się też mniejsze kolorowe groszki - oczy reniferków.
  • Renifery 7. Pokruszyć precelki, to z kolei będą poroża reniferowe.
  • Renifery 8. M&Msy wciskać w środek ciasteczek jako nosy.
  • Renifery 9. Mniejsze draże układać na kształt oczu.
  • Renifery 10. Połamane precelki zatykać jako poroże.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować