Muffinkowe renifery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Mikołaj chyba zapomniał o reniferach...

  • Łatwy

Składniki:

  • MUFFINKI:
    - masło: 200 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - kakao: 20 gramów
    - mleko: 150 mililitrów
    - Jajko: 3 sztuki
    - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    DODATKOWE:
    - biszkopty: 1 opakowanie
    - draże: 1 opakowanie
    - precelki: 1 opakowanie
    POLEWA:
    - śmietanka 30%: 100 mililitrów
    - gorzka czekolada: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Muffinki

Muffinkowe renifery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinkowe renifery 1. Przygotowanie : Margarynę, cukier oraz kakao rozpuść w rondelku. Pozostaw do ostygnięcia. Jajka roztrzep widelcem, dodaj mleko, wymieszaj ponownie. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną masę z rondelka. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wypełnij foremki ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Przygotowanie polewy : Śmietankę wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną czekoladę. Całość mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
  • 3. Przygotowanie reniferów : muffinki polej polewą. Umieść biszkopta na środku babeczki i wyżej draży na oczy. Pędzelkiem namaluj buzię i oczka. Precelki wbij w muffinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować