Ciasto Rafaello na krakersach

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Słodkość przełamana słonymi krakersami

  • 40 min

Składniki:

  • * przepis na kwadratową blachę 21x21:
    1 opakowanie słonych krakersów
    1 żółtko
    2 szkl. mleka
    2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    1 cukier wanilinowy
    0,75 szkl. cukru
    175g margaryny
    200g wiórków kokosoych
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną szkl. mleka gotujemy, a drugą mieszamy z żółtkiem , cukrami i mąkami. Gdy mleko się zagotuje dodajemy masę budowanią i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy budyń a następnie miksujemy go dodając po łyżcze do utartrej margaryny. Na koniec dodajemy 150g wiórków kokosowych i razem mieszamy.
  • 2. Na blachę wykładamy warstwę krakersów, na to dajemy 1/3 kremu budyniowego, kolejną warstwę krakersów i kremu budyniowego, krakersy i ostatnia częśc kremu budyniowego. Wierzch posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Całość chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować