Parfait malinowo-borówkowe

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Pyszne domowe lody

  • 4 godz.

Składniki:

  • 3 jajka
    50 ml wody
    2 łyżki i pół szkl. cukru
    200g jogurtu naturalnego
    150g malin
    150g borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Parfait malinowo-borówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 50 ml wody zagotowujemy z połową szkl. cukru. Gotujemy na małym ogniu aż do uzyskania syropu cukrowego.
  • 2. Białka ubijamy na sztywno. Cienkim strumieniem wlewamy do nich gorący syrop cały czas mieszając. Ubijamy bezę aż do czasu wystygnięcia białek.
  • 3. Z żółtek i 2 łyżek cukru ucieramy kogel- mogel. Do bezy dodajemy kogel-mogel i jogurt naturalny. Wszystko razem mieszamy.
  • 4. Do powstałej masy dodajemy zmiksowane maliny i delikatnie mieszamy. Całość przelewamy do foremki. Po wierzchu polewamy zmiksowanymi borówkami robiąc wzorek. Całość wkładamy do zamrażalnika i chłodzimy ok 3,5-4h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować