Puree z mixem kaszy i serka oraz z pieczarkami i cebulką

0 (0 ocen)

  • 5 min

Mój nowy pomysł na danie bezmięsne. Z pewnością je jeszcze kiedys upichcę - smakowało. Jestem wielbicielką kaszy jaglanej i gryczanej.

  • 5 min

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy gryczanej
    3 łyżki kaszy jaglanej
    7 szt pieczarek
    1 cebula
    serek wiejski 1 opakowanie
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyzka suszonych warzyw
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puree z mixem kaszy i serka oraz z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotujemy mix kasz 1. Kasze gryczaną i jaglaną dokładnie płuczemy i przelewamy wrzątkiem.
    Zagotowujemy 1,5 szklanki wody i mix kasz wrzucamy na wrzątek. Gotujemy do miękkości - okolo 10 minut góra 15 minut. Osączamy na sicie.
  • przesmazamy pieczarki i cebule 2. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki/plasterki. Cebule obieramy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na rumiano pieczarki z cebulką oraz suszonymi warzywami.
  • miksujemy 3. Do malaksera/blendera przekładamy mix ciepłych kasz, dodajemy serek wiejski, przyprawiamy sola i pieprzem - miksujemy na puree.
  • 4. Puree kaszowe przekładamy na talerz, dodajemy pieczarki z cebulką i dekorujemy dowolnie - ja udekorowałam rzodkiewką.

Porady

Składniki na danie dla jednej osoby. Samo takie puree może nam smakowac jako pasta do wafli, pieczywa itp. w połaczeniu z warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Kasza jaglana Pieczarki Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować