Sałatka z mixem kaszy i ryżu oraz z pieczonym burakiem i dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

To pyszna i pełnowartościowa propozycja na zdrowy posiłek, który można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Sałatka jest syta i kolorowa, więc wygląda niezwykle apetycznie. Możecie ją wzbogacić o swoje ulubione dodatki, jak np. fetę, kurczaka, wędzonego łososia lub też tuńczyka.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100g mixu sałat
    50g mixu ryżu i kasz (waga przed gotowaniem)
    100g dyni
    1 pieczony burak
    Dodatkowo:
    3-5 łyżek oliwy/dobrej jakości oleju
    1-2 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    Ponadto do pieczenia dyni:
    1 łyżka oleju
    papryka słodka
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z mixem kaszy i ryżu oraz z pieczonym burakiem i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną dynię pokroić w kostkę i wymieszać z olejem oraz odrobiną papryki oraz soli.
    (Każdy kawałek powinien być pokryty mieszanką.)
    Dynię luźno umieścić na blasze od piekarnika wysłanej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    (Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i odmiany dyni. W gotową dynię powinien z łatwością wchodzić widelec.)
    Mix ryżu z kaszą ugotować według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
    Sałatka.
    W większej misce ułożyć mix sałat, a na niej ryż z kaszą, pokrojonego buraka oraz dynię.
    Wszystko razem polać oliwą/olejem i sokiem z cytryny, posypać solą z pieprzem, a następnie ostrożnie przemieszać.
    Gotową sałatkę udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Dynia Kasza Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować