Zrazy schabowe z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do lodówki. Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w kosteczkę. Cebule posiekać. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i podsmażyć pieczarki wraz z cebulą, aż płyn z pieczarek odparuje, a cebula się zeszkli. Przyprawić solą i pieprzem, ostudzić.
2.Na plastry mięsa nakładać po 2 łyżki farszu, (dwie łyżki farszu odłozyć). Zwinąć w roladki, w razie konieczności spinając wykałaczkami.
3.Panierować w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie zalać bulionem i dusić roladki jeszcze ok.30 minut na małym ogniu od czasu do czasu przewracając je na patelni i polewając sosem. Pod koniec duszenia dodać odłożone pieczarki z cebulą, wymieszać. Przed podaniem powyciągać wykałaczki. Podawać polane sosem z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Komentarze