Zrazy schabowe z pieczarkami i cebulką

4.42 (200 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Sprawdzony, smaczny pomysł na mięsne danie obiadowe.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    40 dag pieczarek
    2 cebule
    2 szklanki bulionu mięsnego
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.42 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy schabowe z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do lodówki. Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w kosteczkę. Cebule posiekać. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i podsmażyć pieczarki wraz z cebulą, aż płyn z pieczarek odparuje, a cebula się zeszkli. Przyprawić solą i pieprzem, ostudzić.
  • farsz na mięsie 2. Na plastry mięsa nakładać po 2 łyżki farszu, (dwie łyżki farszu odłozyć). Zwinąć w roladki, w razie konieczności spinając wykałaczkami.
  • roladki podsmaż 3. Panierować w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie zalać bulionem i dusić roladki jeszcze ok.30 minut na małym ogniu od czasu do czasu przewracając je na patelni i polewając sosem. Pod koniec duszenia dodać odłożone pieczarki z cebulą, wymieszać. Przed podaniem powyciągać wykałaczki. Podawać polane sosem z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować