Pulpety z dorsza na parze

4.51 (156 ocen)

  • 20 min

Lekkie i dietetyczne danie z ryby. Danie bezglutenowe

  • 20 min

Składniki:

  • 400 gram filetów dorsza
    pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz
    1 łyżka sosu sojowego
    piana z 2 białek
    czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Dania z ryb

Pulpety z dorsza na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, zmielić w malakserze. Wyjąć do miski dodać pocięty drobno szczypiorek, sól, sos sojowy i pieprz. Ubić pianę z 2 białek dodać do masy z mąką ziemniaczaną. Formować zgrabne kuleczki wielkości piłki golfowej. Ułożyć w koszyczku bambusowym nad parą, włożyć różyczki brokuła i parować 10 minut. Podawać z sosem sojowym i ciemnym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować