Pulpety rybne w sosie pomidorowym

4.49 (194 ocen)

  • 40 min

Bardzo delikatne. Świetne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 kg kostek lub filetów rybnych (ja daję mintaja)
    - 5-6 dużych cebul
    - 2 jajka
    - bułka tarta, sól, pieprz
    - koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Pulpety rybne w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić i umyć. Wraz z połówką cebuli przekręcić przez maszynkę.
    Dodać jajka, sól, pieprz i tyle bułki tartej, aby można było uformować pulpety. Kulki obtoczyć w tartej bułce i przesmażyć na oliwie z obu stron. Upieczone przełożyć do garnka. Na ten sam olej wrzucić pokrojoną w księżyce cebulę, mocno doprawić, podlać wodą i dusić pod przykryciem, aby zmiękła. Dodać koncentrat pomidorowy. Przełożyć do garnka z pulpetami.

Porady

Najlepiej przygotować na 1 dzień przed spożyciem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować