Ptysie w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Troche pracy,a jeszcze wiecej przyjemnosci,tak krotko moge okreslic moj deser-polecam!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    .1/2 kostki margaryny
    .5 lyzek wody
    .1 szklanka maki pszennej
    .1 lyzka maki ziemniaczanej
    .1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
    .3 jajka

    Krem
    .1 szklanka cukru pudru
    .1 szklanka budyniu dyniowego
    .200 ml smietany kremowej
    .aromat rumowy

    .Polewa czekoladowa
    .2 czekolady ciemne
    .2 lyzki masla
    .4 lyzki mleka zimnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptysie w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne i wode doprowadzamy do wrzenia,mieszamy obie maki z proszkiem do pieczenia dodajemy i mieszamy wszystko na ogniu az utworzy sie kula ciasta.
  • 2. Zdejmujemy garnek z ognia i wbijamy po jednym jajku,za kazdym razem porzadnie laczac mase,potem nastepne,az ciasto stanie sie lsniace o mazistej konsystencji.
  • 3. Przekladamy ciasto do woreczka foliowego ,odcinamy koncowke i wyciskamy male porcje ciasta na blaszke wylozona papierem do pieczenia.
  • 4. Pieczemy w temp.20 st C przez 20 min-potem studzimy w otwartym piekarniku.
  • 5. Smietane ubijamy na sztywno,powoli dodajemy cukier puder,aromat i na koniec zimny budyn.
  • 6. Mase przekladamy do worka cukierniczego z koncowka,bierzemy do reki ptysia ,koncowka przebijamy jego spod i wyciskamy porcje kremu.
  • 7. Czekolade kruszymy na drobne czesci,dodajemy maslo i mleko nastepnie wolno podgrzewamy na ogniu ( jesli jest za gesta ,spokojnie dodajemy zimnego mleka )
    Maczamy kolejno ptysie w czekoladzie i ukladamy na polmisku,dekorujemy pozostalym kremem i chlodzimy w lodowce.
  • Ptysie w czekoladzie 8. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować