Pstrąg łososiowy z ziemniaczkami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Płat ryby kroimy na kawałki, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy pieprzem i solą oraz oblewamy sokiem z cytryny.Zostawiamy w takiej marynacie na parę minut.
2.Ziemniaki obieramy i gotujemy.
3.Szatkujemy umytą kapustę pekińską oraz marchewkę , doprawiamy pieprzem i solą oraz mieszamy z majonezem.
4.Rozgrzewamy olej na patelni, płaty ryby namaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy około 4 minuty z każdej strony.
5.Przygotowujemy sos pieczarkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
6.Usmażoną rybę podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami polanymi gotowym sosem pieczarkowym oraz surówką.
Komentarze