Pstrąg łososiowy z ziemniaczkami i surówką

1 (1 ocen)

  • 40 min

Idealny na weekendowy obiadek.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g pstrąga tęczowego łososiowego
    pół cytryny
    bułka tarta
    1 jajko
    pieprz , sól
    olej
    1 kg ziemniaków
    6 liści kapusty pekińskiej
    1 mała marchewka
    1 łyżka majonezu
    gotowy sos pieczarkowy
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg łososiowy z ziemniaczkami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Płat ryby kroimy na kawałki, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy pieprzem i solą oraz oblewamy sokiem z cytryny.Zostawiamy w takiej marynacie na parę minut.
    2.Ziemniaki obieramy i gotujemy.
    3.Szatkujemy umytą kapustę pekińską oraz marchewkę , doprawiamy pieprzem i solą oraz mieszamy z majonezem.
    4.Rozgrzewamy olej na patelni, płaty ryby namaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy około 4 minuty z każdej strony.
    5.Przygotowujemy sos pieczarkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    6.Usmażoną rybę podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami polanymi gotowym sosem pieczarkowym oraz surówką.

Porady

Obiad będzie równie pyszny z frytkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować