Przegrzebki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oryginalny wygląd, rewelacyjny smak!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - przegrzebki z muszlami: 16 sztuk
    - liście szpinaku (dużych, świeżych): 16 sztuk
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól pieprz: 1 szczypta

    - wiórki kokosowe (na sos): 1 łyżka
    - orzechy włoskie zmielone (na sos): 1 łyżka
    - oliwa z oliwek (na sos): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przegrzebki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku blanszować
  • 2. przegrzebki oczyścić z muszli (muszle umyć i zachować!) i podsmażyć na patelni po 2 minuty z każdej strony, następnie posolić i popieprzyć.
  • 3. Składniki na sos połączyć.
  • 4. W każdej muszli układać liść szpinaku, na to kłaść prosto z patelni przegrzebki i polać sosem.
    Podawać natychmiast.
    Przekąska robi wrażenie wizualne i smakowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować