"PRINCESSA"

4.5 (199 ocen)

  • 2 godz.

Doskonały placek dla łasuchów

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO
    6jajek
    12łużek mąki pszennej
    1szkl.cukru zwykłego
    2łyżeczki proszku do pieczenia(czubate)
    1płaską łyżkę kakao
    BEZA
    6białek(żółtka zostawic do budyniu)
    20dag wiórek kokosowych
    20dag cukru pudru
    20dag posiekanych orzechów włoskich
    4duże princessy orzechowe
    BUDYŃ
    6czubatych łyżek capuccino orzechowego
    0,5szkl. wody(zimnej)
    6żółtek
    3łyżki mąki
    1szkl. cukru zwykłego
    1i1/2szkl. mleka
    2kostki margaryny
    POLEWA
    2szkl. cukru pudru
    1łyżka masła lub margaryny
    4płaskie łyżki kakao
    6łyżek gorącego przegotowanego mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

"princessa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    Białka oddzielic od żółtek,mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia i kakao.Białka ubic na sztywno ,następnie dodac cukier cały czas ubijając,jak będzie już dobrze ubite z cukrem
    dodawac po jednym żółtku,a na końcu mąkę i delikatnie rozmieszac.Wylac na blaszkę i up
    iec biszkopt.Piec w temp.180stopni 15 min.Wystudzic.

    BEZA
    Princessy drobno pokroic,orzechy posiekac. Białka ubic z cukrem pudrem,dodac wiórki kokosowe,orzechy a na końcu princessy.Wylac na blaszkę wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200stopni 20min. do podeschnięcia i zbrązowienia.Wystudzic.

    BUDYŃ
    Mleko wlac do garnka a resztę składników razem wymieszac.Wymiszane składniki wlac do gotującego mleka.Tak ugotowany budyń wystudzic.Następnie zimny budyń utrzec z 2 margarynami.

    PRZEKŁADANIE
    Biszkopt przekroic, wyłożyc połowę kremu rozsmarowac,następnie beza na to reszta kremu i druga częśc biszkopta polac polewą.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować