Polędwiczki z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pracuję w pizzerii jako pomoc w kuchni. Kocham gotowanie i tworzenie własnych potraw. Syn testuje ostrożnie, mąż jest zawsze zadowolony z tego, co upichcę, a córka uwielbia podkradać mi z półmisków.

Składniki:

  • ● 2 długie polędwiczki wieprzowe
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 1/2 l oleju
    ● sól
    ● pieprz
    Sos czosnkowy:
    ● 1/2 słoika majonezu
    ● łyżka śmietany
    ● łyżeczka cukru
    ● szczypta vegety
    ● szczypta czarnego pieprzu
    ● łyżeczka oregano
    ● łyżeczka suszonej pietruszki
    ● 2 duże ząbki czosnku
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy, osuszamy
    i kroimy w 2-cm plastry. Delikatnie
    rozbijamy (należy uważać,
    aby mięsa nie porozrywać).
    Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Ser kroimy w słupki i układamy
    na plastrach mięsa.
    Polędwiczki ciasno zwijamy
    i spinamy wykałaczkami. Smażymy
    w głębokim oleju ok.
    2 minut.
  • 3. Sos: majonez mieszamy ze
    śmietaną, dodajemy obrany
    i przeciśnięty przez praskę
    czosnek, mieszamy. Doprawiamy
    solą, cukrem, pieprzem,
    vegetą i ziołami. Podajemy do
    polędwiczek.

Porady

redakcyjnej kucharki Krystyny ● Polędwiczki można nafaszerować innym serem, np. fetą. ● Nadziewać możemy także całe polędwiczki: odcinamy końce, robimy otwór lub nacinamy i wkładamy np. ser pleśniowy lub pieczarki. Spinamy i zapiekamy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować