Polędwiczki wieprzowe

4.5 (193 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

w sosie truskawkowym podane na roszponce

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwiczki wieprzowe: 200 gramów
    - Roszponka Fit&Easy: 1 opakowanie
    MARYNATA::
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka wędzona: 1 opakowanie
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    SOS::
    - truskawki bez szypułek Hortex: 200 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - wino czerwone: 100 mililitrów
    DODATKOWO::
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Polędwiczki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki nacieramy przyprawami i cebulą i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia smażymy je w całości na patelni w tym samym czasie robimy sos.
  • Truskawki Hortex 2. Z cukru robimy karmel dodajemy zmiksowane truskawki Hortex oraz wino i redukujemy.
  • papier Saga 3. Usmażone polędwiczki układamy na papierze Saga i pozostawiamy do ostygnięcia, następnie kroimy w plastry.
  • Roszponka 4. Na talerzu układamy roszponkę Fit&Easy, plastry polędwiczek i całość polewamy sosem truskawkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować